Focaccia er perfekt til grillmat! Ta med et brød neste gang du blir invitert på grillfest, sett det midt på bordet og la folk rive av passe store biter. Enkelt, rustikt og veldig, veldig godt!
Til to runde focacciaer trenger du:
1/2 pakke fersk gjær (25 g), 3 dl vann, 1/2 dl olivenolje, 2 ss honning, 1 ss maldonsalt (eller annet godt salt), ca 500 g hvetemel samt olivenolje, maldonsalt, rosmarin og cherrytomater til topping.
Varm vannet lunkent.
Smuldre gjæren i en bolle.
Ha i salt, honning og olivenolje.
Hell over det lunkne vannet.
Rør til gjæren har løst seg opp.
Ha i litt hvetemel om gangen.
Bland i mer mel til du har en samarbeidsvillig deig som ikke klistrer seg til bollen og fingrene dine. Elt deigen i omtrent 5 minutter.
La deigen heve i 45 - 60 minutter.
Ha den ferdighevede deigen på en melet benk. Elt den lett.
Del deigen i to emner.
For hver del til en kule.
Press kulen flat til en omtrent 1 cm tykk deigsirkel.
Flytt deigsirklene til to bakepapirkledde stekebrett. La dem etterheve i 30 minutter.
Trykk (rene) fingre ned i deigen for å lage de velkjente fordypningene.
Hell over godt med olivenolje og dryss over maldonsalt.
Press hele eller halve cherrytomater ned i deigen og dryss over rosmarin.
Stek focacciaene midt i ovnen i 10 - 12 minutter. Smaker best lunken og passer godt å fryse!
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar