tirsdag 17. mai 2011

17. mai minipavlova

Mitt første møte med marengs ble overraskende bra! Jeg har alltid sett på marengs som avansert, men det var det jo ikke! Denne pavlovaen har en deilig (og enkel!) marengsbunn med lettpisket krem og friske bær på toppen. Perfekt til 17. mai eller andre festlige anledninger. Marengsbunnen kan lages på forhånd og pyntes når gjestene sitter klare med dessertskjeen i hånden. Oppskrift på bunnen er lånt fra Trine.

Til 4 porsjonspavlovaer trenger du:
2 eggehviter og 100 g sukker.

Til topping: Fløte, bringebær og blåbær.

Varm ovnen til 120 grader, varmluft.

Del plommene fra hvitene og pass på å ikke få med noe plomme. Pass også på at bolle og visper er rene, eller vil ikke marengsen bli stiv. Ha eggehviter og halvparten av sukkeret i bollen.

Pisk til marengsen er halvstiv. Ta det litt på magefølelsen, AKKURAT halvstiv må den vel ikke være...

Ha i resten av sukkeret og kjør til du har stiv marengs. Da kan du snu bollen opp ned uten at marengsen rører seg.

Tegn sirkler med omtrent 8 cm i diameter på et bakepapir ved hjelp av for eksempel en kopp.

Ha marengsen over i en pose. Klipp hull i det ene hjørnet, ikke altfor stort.
 
Legg bakepapiret med kulepennsirklene NED på stekebrettet. Sprøyt sirkler fra midten og ut til de tegnede kantene på sirklene. Lag gjerne en forhøyning på den ytterste runden. Prøving og feiling må til. Her ble det mest feiling...

Denne ble bra da! Stekes i 50 - 60 minutter midt i ovnen.

Avkjøl marengsbunnen på rist.

Den styggeste er det like greit å bare spise med en gang...

Så til toppingen. Visp kremfløten.

Jeg gikk for en litt løs krem.

Fordel krem over en marengsbunn.

Fordel over bær. Vips, så har du en pavlova eller fire!

Da er det bare å hugge innpå.

Gratulerer med dagen! Spis masse is, pølser og pavlova, det er det eneste rette.

1 kommentar:

  1. Hei! Vi var på Maharaja og spiste, SINNSYKT god mat!

    SvarSlett