Disse cupcakesene passer kanskje ikke sånn midt i uken, men det er kanskje nå du føler du trenger dem mest. Sånn er det ihvertfall med meg, søtsuget er alltid størst midt i uken når det er lenge til helg. Uansett om du lager disse i uken eller i helgen - disse små kakene er mektige, saftige og farlig gode! Nyt dem, helg eller ei!
Oppskriften er fra The Hummingbird Bakery - kakeboken, med noen små justeringer.
Til 12 cupcakes trenger du:
Cupcakes: 100 g hvetemel, 20 g kakaopulver, 140 g sukker, 1 1/2 ts bakepulver, 1/2 ts vaniljesukker, 40 g romtemperert smør, 1,2 dl helmelk og 1 egg.
Glasur: 100 g romtemperert smør, 300 g melis, 40 g kakaopulver og 0,4 dl helmelk.
Varm stekeovnen til 175 grader.
Ha alt det tørre i kjøkkenmaskinen sammen med smøret.
Kjør til blandingen er smulete.
Visp sammen melk og egg.
Ha i halvparten av melk-og eggblandingen i kjøkkenmaskinen.
Kjør til alt er godt blandet.
Ha i resten av melkeblandingen og bland godt igjen.
Fordel cupcakesrøren i former, gjerne i et muffinsbrett. Formene blir omtrent 3/4 fulle.
Stek cupcakesene midt i ovnen i 15 - 20 minutter. Kjenn etter med en kakenål eller tannpirker om de er faste i midten.
Ingen vil dømme deg om du tar en varm cupcake og stapper den i deg med en gang. Det er faktisk det eneste rette å gjøre. La resten avkjøles på en rist.
Mens cupcakesene avkjøles, kan du lage glasuren. Sikt melis og kakaopulver i en bolle.
Ha smør, kakaopulver og melis i kjøkkenmaskinen og kjør til du har en smulete blanding.
Ha i en og en spiseskje med melk til du har ønsket konsistens på glasuren.
Fordel glasuren på cupcakesene før den stivner (det skjer ganske kjapt!).
Pynt hvis du føler for det.
Hvis du er like snill som meg kan du legge vekk noen herlige cupcakes og ta dem med på jobb. Alle kommer til å elske deg, jeg lover!
Mmmm! Ser søte og gode ut :) Jeg lagde sjokoladecupcakes med hasselnøtter og sjokoladeglasur idag. De ble knallgode! Skal legge ut oppskriften i neste uke...
SvarSlett