søndag 8. mai 2011

Panert kylling med rosmarin og sitron

Panert kyllingfilet er raskt og enkelt å lage! Her har den fått selskap av sitron (ja, jeg har fortsatt dilla) og rosmarin. Jeg serverte kyllingen med ris, grillet maiskolbe og salat, men den passer like godt i salat eller på en sandwich.

Til 2 personer trenger du:
2 kyllingfileter, 6 kapteinkjeks, skall av 1 sitron, 1 hvitløksfedd, 1 ts rosmarin (fersk, hvis du har), 25 g smør, salt og pepper, 1 egg og 2 ss hvetemel.

Sett stekeovnen på full guffe (250 grader).

Ha kjeks, sitronskall, hvitløk, rosmarin, smør, salt og pepper i kjøkkenmaskinen.

Kjør til blandingen er helt finkornet.

Ha smuleblandingen over på et fat. Ha egg og mel på to andre.

Pakk en kyllingfilet i plast og bank den jevnt tykk/tynn med en kjevle. Gjenta med kyllingfilet nummer to.

Dypp kyllingfiletene først i mel, så i egg og tilslutt i kjekssmulene.

Legg filetene i en ildfast form og stek midt i ovnen i 12 - 14 minutter.

Mmm, crispy, sitrusduftende kylling!

2 kommentarer:

  1. GUD, så godt det så ut!! Yum!

    SvarSlett
  2. tror nok jeg må prøve denne kyllingen en dag. Ser utrolig godt ut!

    SvarSlett