Disse cupcakesene har sitt opphav fra verdens beste gulrotkake. Jeg har lagt til ingefær for å få enda mer krydrede kaker. Kremostglasur smaker godt på toppen!
Til 24 cupcakes trenger du:
3 dl sukker, 3 egg, 3 dl hvetemel, 3 ts bakepulver, 1 ts vaniljesukker, 1 1/2 ts kanel, 1 ts ingefær, litt muskatnøtt, litt salt, litt pepper, 4 dl revet gulrot (2-3 gulrøtter), 1 dl nøytral olje og 100 g valnøttkjerner.
Hvis du vil ha kremostglasur trenger du i tillegg: 60 g veldig mykt smør (kan hjelpes på vei noen sekunder i mikroen), 100 g philadelphiaost og 3 dl melis.
Sett stekeovnen 175 grader.
Ha egg og sukker i en bolle.
Visp det hvitt og luftig.
Bland alt det tørre i en annen bolle - mel, bakepulver, vaniljesukker, kanel, ingefær, muskatnøtt, salt og pepper.
Rør det godt sammen.
Hell melblandingen i eggedosisen.
Vend melblandingen inn for hånd. Da beholder vi mest mulig luft i deigen og får dermed luftige cupcakes.
Riv gulrøttene.
Hakk valnøttkjernene.
Ha gulrøtter, valnøttkjerner og olje i bakebollen.
Rør det inn.
Fordel røren i muffinsformer. Stek midt i ovnen i 15 - 20 minutter.
La cupcakesene avkjøles på rist. De synker litt ned i midten, men der skal vi jo ha glasur, så det går fint!
Bland sammen ingrediensene til glasuren og fordel den på gulrotcupcakesene. Nytes med et glass melk eller en god kopp te!
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar