torsdag 26. mai 2011

Rekecurry

Reker hører sommeren til, men av og til vil man ha noe annet enn loff med nypillede reker, majones og sitron. Da er det bra reker er så anvendelige! Her ha de fått selskap av herlige grønnsaker, hakkede tomater, matyoghurt og karri. Resultatet er en nydelig rekecurry.

Til 2 porsjoner trenger du:
500 g reker med skall, 1 liten løk, 1 hvitløksfedd, 1/2 middels stor purre, 1 ss smør, 1 ss karri, 1/2 boks hakkede tomater, 1/2 ss hvetemel, 1/2 beger matyoghurt, 1 ts maldonsalt og 1 ts sambal oelek (chilipasta).

Skjær løk i ringer og hvitløk i skiver.

Kutt purre i strimler og skyll dem godt.

Varm en stekepanne med høye kanter og smelt smøret. Ha i løk, hvitløk og purre og la det surre til det er mykt.

Rør i karrikrydder...

...og ha i hakkede tomater.

Bland godt og la det småkoke i 5 minutter.

Bland matyoghurt med hvetemel.

Ha matyoghurt- og hvetemelblandingen i sausen og la det koke i 5 minutter til.

Ha i reker, salt og sambal oelek. Bland det godt inn og varm opp. Ikke la det koke.

Server rekecurryen med matyoghurt og litt sitronsaft presset over. Du kan godt ha ris til også!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar