fredag 6. mai 2011

Granola

Granola er sprøtt, søtt og godt! En slags stekt müsli med akkurat de grynene og frøene du liker og den krydringen du ønsker. Supergodt som rask frokost eller «sunn» dessert. Her har du min (foreløpige) favoritt!

Til et halvt kilo granola trenger du:
300 g store havregryn (ikke lettkokte, der altså), 70 g mandler i skiver (eller hakkede), 45 g solsikkekjerner, 45 g gresskarkjerner, 1/2 ss kanel, en klype salt, 2 ss rapsolje og 1 dl lønnesirup. Jeg er ikke så stor fan av tørket frukt, men hvis du vil ha det, blander du inn ca 2 dl etter at granolaen er helt avkjølt.

Sett stekeovnen på 150 grader.

Ha alt det tørre i en bolle.

Bland det godt sammen.

I en annen bolle blander du sammen lønnesirup og rapsolje.

Hell lønnesirup- og rapsoljeblandingen over i den andre bollen. Bland godt slik at alt blir klissete og herlig.

Spre blandingen utover et stekebrett dekket med bakepapir. Stek midt i ovnen i 40 - 45 minutter. Rør i granolaen innimellom. Pass på at det ikke blir brent!

Jo brunere granolaen blir uten at den blir brent, jo sprøere blir den når den tørker.

Løft hele bakepapiret over på en rist og la det avkjøles helt.

Serveres gjerne med yoghurt naturell og litt honning.

Hvis granolaen oppbevares i en lufttett beholder, er den holdbar i et par uker.

2 kommentarer: