Smuldrepai er utrolig lettvint, raskt og ikke minst nydelig. Siden blåbær er det beste bæret i verden (ingen diskusjon), så er det alltid med når jeg lager smuldrepai. Uansett om paien er stor eller liten.
Til to porsjonspaier trenger du:
100 g blåbær, 1 ss sukker, 1 ts potetmel og 30 g smør, 0,75 dl havregryn og 0,25 dl sukker til toppingen.
Varm ovnen til 225 grader.
Bland blåbær, sukker og potetmel sammen i en bolle.
Fordel i to porsjonsformer.
Smelt smøret til toppingen.
Bland det sammen med sukker og havregryn. La det avkjøles litt.
Fordel blandingen over blåbærene.
Stek midt i ovnen i 10 minutter, til lokket er gyllent.
Smaker best lunkent og gjerne med en klatt krem, vaniljesaus eller vaniljekesam til.
jeg har tenkt på smuldrepai med bær dag og natt i det siste! dette var dråpen. Jeg må lage smuldrepai imorgen :) denne så vanvittig god ut!
SvarSlettHehe, da er det ikke noe annet å gjøre! Den var veldig god :)
SvarSlettÅ,så godt! elsker alt med blåbær. Og litt gøy at jeg lagde crumble samme dag, men med rabarbra da :-)
SvarSlett