tirsdag 24. mai 2011

Byggbrød med solsikke- og gresskarkjerner

Et lyst, luftig brød bakt med byggmel, solsikkekjerner og gresskarkjerner.

Til 2 brød trenger du:
6 dl vann, 1 pakke (50 g) gjær, 50 g solsikkekjerner, 25 g gresskarkjerner, 2 ts salt, 2 ss nøytral olje, 300 g byggmel og ca 700 g hvetemel.

Varm vannet til lunkent. Smuldre gjæren i bollen og rør den ut med litt av vannet.

Ha i resten av vannet, solsikkekjerner, gresskarkjerner og salt.

Rør i olje.

Bland inn byggmel.

Ha i litt og litt hvetemel til du har en deig som ikke klisser seg til bollen eller fingrene dine. Elt deigen godt.

La deigen heve i 30 - 45 minutter.

Ha deigen på en melet benkeplate og slå den ned.

Del deigen i to og form hver del til brød.

Ha deigklumpene i smurte brødformer.

La brødene heve til de sniker seg over kanten på formene. Pensle med vann og stek brødene nederst i ovnen på 200 grader i 45 minutter.

Avkjøl brødene på rist.

Skjær tykke skiver av brødet og nyt det ferskt med godt pålegg.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar