Et lyst, luftig brød bakt med byggmel, solsikkekjerner og gresskarkjerner.
Til 2 brød trenger du:
6 dl vann, 1 pakke (50 g) gjær, 50 g solsikkekjerner, 25 g gresskarkjerner, 2 ts salt, 2 ss nøytral olje, 300 g byggmel og ca 700 g hvetemel.
Varm vannet til lunkent. Smuldre gjæren i bollen og rør den ut med litt av vannet.
Ha i resten av vannet, solsikkekjerner, gresskarkjerner og salt.
Rør i olje.
Bland inn byggmel.
Ha i litt og litt hvetemel til du har en deig som ikke klisser seg til bollen eller fingrene dine. Elt deigen godt.
La deigen heve i 30 - 45 minutter.
Ha deigen på en melet benkeplate og slå den ned.
Del deigen i to og form hver del til brød.
Ha deigklumpene i smurte brødformer.
La brødene heve til de sniker seg over kanten på formene. Pensle med vann og stek brødene nederst i ovnen på 200 grader i 45 minutter.
Avkjøl brødene på rist.
Skjær tykke skiver av brødet og nyt det ferskt med godt pålegg.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar