søndag 15. mai 2011

Laksenuggets med potetbåter og rømmedressing

Frister det med litt omega-3 i nugget-form? Hva med perfekt stekte potetbåter og en herlig rømmedressing ved siden av? Ja? Da har du kommet til riktig sted! Oppskriften fant jeg på godfisk, men har justert bitte litt på den.

Til to porsjoner trenger du:
2 laksefileter på 100-125 g hver, 1 ss hvetemel (ikke med på bildet, stakkar), 1 lite egg, 3 ss griljermel, 1 1/2 ts tacokrydder (gjerne hjemmelaget!), olje til steking, 2 middels store poteter, 1/2 dl olje, salt og pepper, 1/2 dl rømme, 1/2 dl majones, 1/2 ts sennep, 1 ts sitronsaft og 1/2 ts tacokrydder.

Sett ovnen på 225 grader.
Vask potetene og del hver i fire.

Legg dem i en ildfast form og hell over olje. Bland godt og krydre med salt og pepper. Stek midt i ovnen i 35 - 40 minutter, til de er gyllenbrune.

Skjær skinnet av laksen og del filetene i jevnt store biter.

Ha griljermel og tacokrydder på et fat.

Bland griljermel og tacokrydder sammen. Ha mel på et annet fat og pisk egget i en bolle.

Dypp hver laksebit først i mel...

...deretter i egg...

...og til slutt i griljermel og tacokrydder.

Nå har du en flott haug med ferdigdyppede laksenuggets.

Brun laksenuggetsene kjapt på alle sider i litt olje. Ha dem over på et ildfast fat og stek dem i ovnen med potetene de siste fem minuttene.

Til dressingen har du rømme og majones i en bolle.

Ha i sitronsaft, sennep og tacokrydder.

Bland det godt sammen og sett dressingen kjølig til du skal bruke den.

La potetene renne av seg på litt kjøkkenpapir.

Ha laksenuggets, potetbåter og dressing på en tallerken.

Nå gjenstår det bare å spise herlighetene!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar