lørdag 4. juni 2011

Lasagne

Lasagne minner meg om lørdager hjemme da jeg var liten. Lasagne minner meg om smugspising av revet ost. Lasagne minner meg om 'Allo 'Allo! Lasagne minner meg om fine ting, og er også en fin ting å lage.

Til en lasagne (4-6 porsjoner) trenger du:
400 g kjøttdeig (karbonadedeig, svinedeig eller kyllingkjøttdeig kan også brukes), 1 boks hakkede tomater, 1 stor eller 2 små løk, 2 hvitløksfedd, 1 gulrot, 1 kjøttbuljongterning, 1 ts oregano, salt, pepper, 4 ss smør, 3 1/2 ss hvetemel (ikke med på bildet, stakkars), omtrent 8 dl melk, 250 g ost (revet) og 9 lasagneplater.

Finhakk løk...

...og hvitløk.

Skrell og rasp gulrot.

Surr løk og hvitløk i smør. Ikke la det bli brunt, slik som jeg gjorde... Sånn går det når man blir litt opphengt i det som skjer på TV...

Ha i kjøttdeig og gulrot.

La det steke til kjøttdeigen er ferdigstekt.

Ha i hakkede tomater, oregano, salt og pepper. Ha i 1 dl vann i tomatboksen, snurr for å få med tomatrestene og hell i pannen.

La kjøttsausen småkoke mens du lager ostesausen.

Til ostesausen smelter du smøret i en kjele (som har plass til all melken).

Ha mel i det smeltede smøret og rør sammen.

Ha i litt melk om gangen. Rør smør og melblandingen godt ut i melken. La det tykne før du har i mer melk.

Gjenta til sausen er jevn. La den koke i 5 minutter. Ha i to never revet ost samt litt salt og pepper. Det blir en ganske tykk saus.

Finn frem en passe stor form. Sjekk ved å se at du får plass til tre lasagneplater i bunnen. Legg halvparten av kjøttsausen nederst.

Deretter legger du tre lasagneplater...

...og halvparten av ostesausen.

Fortsett med tre lasagneplater, resten av kjøttsausen, resten av ostesausen og til slutt resten av osten.

Lasagnen stekes midt i ovnen på 225 grader i 30 - 40 minutter.

Spises rykende varm med godt brød eller hvitløksbaguetter. Bedre lørdagskos skal du lete lenge etter!

10 kommentarer:

  1. Lasagne er alltid en slager. Og veldig godt dagen etter også!

    Jeg ville insistert på en liten dæsj revet muskatnøtt i ostesausen ;)

    SvarSlett
  2. Mmm, lasagne blir bare bedre gjenoppvarmet! Jeg er ikke så veldig stor fan av muskatnøtt...

    SvarSlett
  3. Nam nam! Jeg har faktisk ALDRI laget hjemmelaget lasagne, skammer meg!

    SvarSlett
  4. Det må du bare gjøre! Er ikke så mye mer jobb enn med en Toro pakke, og det blir SÅÅÅÅ mye bedre:D

    SvarSlett
  5. Hvor mange grader skal den stekes på? Tror jeg skal prøve meg på denne i dag :)

    SvarSlett
  6. Ops, beklager! Den skal stekes på 225 grader :)

    SvarSlett
  7. Ingen problem! Håper det smakte ;)

    SvarSlett
  8. Hallo, har lagaa den i dag!! smakte helt fantastisk!!

    SvarSlett
  9. Det var kjekt å høre! Nå fikk jeg lyst på lasagne gitt... Har du et stykke til overs? ;)

    SvarSlett