Saftige og herlige muffins med smak av appelsin og sitron. Mandlene gir deg noe å tygge på og gjør disse frokostmuffinsene litt mer matnyttig. Hvis det går an å si... Oppskriften er hentet fra Nigellas fristelser og endret litt på.
Til 12 muffins trenger du:
75 g smør, 250 g hvetemel, 2 ts bakepulver, 25 g mandler, 1/2 ts natron, 75 g sukker, 1/2 dl appelsinsaft, 1/2 dl sitronsaft, 1 dl helmelk og 1 egg.
Sett stekeovnen på 200 grader. Smelt smøret.
Mal mandlene i en kjøkkenmaskin.
Bland hvetemel, bakepulver, natron, sukker og mandler i en bolle.
Press saften av sitronen og appelsinen.
Bland appelsin- og sitronsaft, melk, egg og smeltet smør i en annen bolle.
Hell det våte over i det tørre i tre omganger. Rør mellom hver gang.
Fordel røren i papirformer i et muffinsbrett (eller kun i papirformer, muffinsene blir like gode!).
Stek muffinsene midt i ovnen i 20 minutter. Nytes lunkne, gjerne med et glass nypresset appelsinjuice ved siden av!
Disse så kjempegode ut, og disse skal prøves!
SvarSlettFortsatt god sommer
Bea
Det var de også, har spist tre stykker i dag :P
SvarSlettHei igjen :o)
SvarSlettNå har jeg bakt disse, og de ble kjempegode :o) Og så måtte jeg blogge litt om dem også ;o)
Bea
Så hyggelig å høre :)
SvarSlett