tirsdag 26. juli 2011

Appelsin- og sitronmuffins

Saftige og herlige muffins med smak av appelsin og sitron. Mandlene gir deg noe å tygge på og gjør disse frokostmuffinsene litt mer matnyttig. Hvis det går an å si... Oppskriften er hentet fra Nigellas fristelser og endret litt på.

Til 12 muffins trenger du:
75 g smør, 250 g hvetemel, 2 ts bakepulver, 25 g mandler, 1/2 ts natron, 75 g sukker, 1/2 dl appelsinsaft, 1/2 dl sitronsaft, 1 dl helmelk og 1 egg.

Sett stekeovnen på 200 grader. Smelt smøret.

Mal mandlene i en kjøkkenmaskin.

Bland hvetemel, bakepulver, natron, sukker og mandler i en bolle.

Press saften av sitronen og appelsinen.

Bland appelsin- og sitronsaft, melk, egg og smeltet smør i en annen bolle.

Hell det våte over i det tørre i tre omganger. Rør mellom hver gang.

Fordel røren i papirformer i et muffinsbrett (eller kun i papirformer, muffinsene blir like gode!).

Stek muffinsene midt i ovnen i 20 minutter. Nytes lunkne, gjerne med et glass nypresset appelsinjuice ved siden av!

4 kommentarer:

  1. Disse så kjempegode ut, og disse skal prøves!

    Fortsatt god sommer

    Bea

    SvarSlett
  2. Det var de også, har spist tre stykker i dag :P

    SvarSlett
  3. Hei igjen :o)

    Nå har jeg bakt disse, og de ble kjempegode :o) Og så måtte jeg blogge litt om dem også ;o)

    Bea

    SvarSlett