onsdag 13. juli 2011

Karbonader

Få ting er bedre enn mammas hjemmelagde karbonader! Kanskje mammas hjemmelagde kjøttkaker. Jeg skal fortelle en hemmelighet: Det er samme oppskriften! For å lage kjøttkaker istedenfor karbonader former du dem til (da-ah) kjøttkaker og steker dem på begge sider. De blir ikke gjennomstekte, men det er fordi de skal kokes i saus i 10 - 15 minutter etterpå. Ta-dah, kjøttkaker.

Men idag lager vi karbonader! Til 10 trenger du:
1 pakke karbonadedeig, 2 ss hvetemel, 2 ss potetmel, 1 egg, litt salt og pepper, 2 ss melk og smør til steking.

Ha karbonadedeig, hvetemel, potetmel, egg, salt og pepper i en bolle.

Bruk dine rene og nyvaskede hender og bland alt godt sammen. Hell i melk og bland godt sammen igjen.

Form deigen til 10 karbonader. Du kan godt bruke denne oppskriften til burgere også, da former du karbonadene slik at de passer i hamburgerbrødene dine.

Varm smør i en stekepanne. Stek karbonadene i 3 - 4 minutter på hver side. De «hever» seg litt under steking så når du snur dem presser du dem flate igjen med en stekespade. Pass på temperaturen er passe. Heller litt for lav varme og lenger steketid enn brente karbonader som er rå inni.

Karbonadene kan serveres med ris og saus, potetbåter eller ganske enkelt på brødskiver. Jeg elsker disse på skive dagen etter når de er kalde! Mmm!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar