søndag 24. juli 2011

Sitronpai

Sitronpai smaker friskt og deilig nå når det er varmt (og klamt!) i været. Server gjerne crème fraîche eller seterrømme ved siden av.

Til en pai trenger du:
Bunn: 125 g smør, 250 g hvetemel, 80 g melis, 30 g mandler og 1 egg.
Fyll: 4 egg, 2 sitroner, 250 g sukker og 50 g smør.

Mal mandlene i en kjøkkenmaskin.

Ha smør og mel i en bolle.

Bruk hendene og smuldre mel og smør sammen.

Ha i egg, melis og mandler.

Bruk hendene igjen og kna deigen sammen til du har en jevn og klissete deig. Pakk den i plast og la deigen hvile i kjøleskapet i 1 time.

Varm stekeovnen til 225 grader.

Kjevl ut den avkjølte deigen mellom to lag med plastfolie. Da slipper du at den klissete paideigen klistrer seg til kjevlen. Ha deigen i en paiform som måler omtrent 26 cm i diameter. Prikk deigen med gaffel.

Stek paiskallet midt i ovnen i 10 - 15 minutter til det er lyst gyllent. Det ser ikke særlig pent ut, men det blir bra til slutt, stol på meg!

Til fyllet begynner du med å smelte smøret. Senk ovnstemperaturen til 180 grader.

Ha sukker og egg i miksmasteren. Kjør til eggedosis.

Riv skallet av sitronene og press ut saften. Ha sitronskall, saft og smeltet smør i med eggedosisen. Bland godt.

Hell fyllet over i paiskallet. Det ser blekt ut nå, men bare vent!

Stek paien midt i ovnen i 20 minutter.

Paien smaker fantastisk både lunken og kald.

2 kommentarer:

  1. Må man ha mandler i bunnen? *allergisk*

    SvarSlett
  2. Nei, det går greit uten. Ta mer mel istedet :)

    SvarSlett