mandag 11. juli 2011

Spinatsalat

Jeg vet ikke om det er helt riktig å kalle dette en salat. Men jeg gjør det uansett! Helt enkelt - spinat, sprøstekt bacon og hjemmelagde krutonger.

Til to porsjoner (som tilbehør) trenger du:
200 g frisk spinat, 50 g bacon, 2 loffskiver, olje, salt og pepper.

Skjær skorpen av loffskivene og kutt dem i terninger.

Kutt baconet i terninger.

Stek baconet i halvparten av oljen til slik du liker det best. Jeg legger ikke skjul på at hos meg er det kun sprøstekt som gjelder!

Stek brødterningene i baconfettet. Snu på dem konstant, fra perfekt til brent går det fort.

Perfekt stekte brødterninger!

Skyll spinaten godt og la den renne av seg på et kjøkkenhåndle.

Ha resten av olivenoljen i stekepannen og ha i litt og litt spinat. La den falle helt sammen før du har i mer.

Fortsett til all spinaten er tilsatt og falt sammen. Krydre med salt og pepper.

Server med en gang ved siden av for eksempel grillmat eller karbonader.

4 kommentarer:

  1. Kom over siden din i dag og føler jeg må legge inn en kommentar. Her var det mye nydelige retter og desserter! Jeg får vann i munnen for hver oppskrift, og har lagret minst halvparten av dem i bokmerkene mine.
    Gleder meg til å prøve dem ut fremover!

    Hilsen en siklende leser:D

    SvarSlett
  2. Så gøy å høre! Tusen takk :)

    SvarSlett
  3. Mhm, det var godt med spinatsalat! Kan eg låne oppskrifta og linke til deg på min matblogg? :)

    SvarSlett
  4. Ja, det kan du godt :) Flott at du spør!

    SvarSlett