fredag 8. juli 2011

Pekanmuffins med lønnesirup

Nigella har satt disse muffinsene under frokost-kapittelet i Nigellas fest. De er ikke like søte som vanlige muffins, men kanskje likevel for søte til hverdags. Men en liten muffins med en stor kopp te til helgefrokosten passer ypperlig for meg!

Til 12 muffins trenger du:
125 g pekannøtter, 275 g hvetemel, 4 ts bakepulver, 50 g hvetekim, en klype salt, 1 1/4 dl melk, 1 1/4 dl lønnesirup, 1 1/4 dl maisolje, 1 egg og 1 ss brunt sukker.

Varm ovnen til 200 grader.

Grovhakk pekannøttene.

Bland sammen mel, 3/4 av pekannøttene, hvetekim, bakepulver og salt.

I en annen bolle blander du sammen melk, lønnesirup og olje.

Hell det våte i det tørre.

Rør det kjapt sammen. Muffins skal ikke «over-røres», bare akkurat blandes sammen.

Fordel røren i muffinsformer - enten i et muffinsbrett eller ikke, det skal du få velge selv!

Hakk den siste fjerdedelen av pekannøttene litt finere. Bland i sukker.

Dryss litt av sukker- og nøtteblandingen over hver muffins. Det blir omtrent 1 teskje til hver.

Stek midt i ovnen i 20 minutter til muffinsene er lekre og gyllenbrune.

Spises lunkne til en stooor kopp med din favoritt-te!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar