torsdag 28. juli 2011

Appelsinmarinert ytrefilet av svin

Ytre- og indrefilet av svin er lekre greier! Fylt eller marinert, svin er knallgodt. Dette er en variant med appelsin- og honningmarinade som jeg fant på klikk. Med litt fløte blir marinaden til en knallgod saus!

Til to personer trenger du:
400 g ytrefilet av svin, 1 dl appelsinjuice, 1 ss olje, 1/2 ss hvitvinseddik, en liten dæsj honning, 1 hvitløksfedd, 1 ts tørket rosmarin, salt og pepper. 1 dl fløte til sausen og pasta til servering.

Bland sammen appelsinjuice, olje, hvitvinseddik, honning, hakket hvitløk, rosmarin, salt og pepper.

Del ytrefileten i to og legg bitene i en ildfast form. Hell marinaden over og la kjøttet marineres i minst 1 time. Snu litt på ytrefiletene underveis.

Varm ovnen til 200 grader.

Hell marinaden over i en kjele, legg 1 spiseskje tilbake til den ildfaste formen.

Stek kjøttet i den ildfaste formen midt i ovnen i 20 minutter. Sett på grillelementet de siste 5 minuttene.

Kok pasta etter anvisning på pakken. Kok ned marinaden til omtrent 1/4. 

Ha i fløten og la det småkoke noen minutter. Smak til med salt og pepper.

La kjøttet hvile i minst 5 - 10 minutter.

Skjær kjøttet i tykke, herlige skiver. Mmm, saftig!

Server med pasta og saus! Og kanskje noen grønnsaker hvis du tror på sånt. Til mitt forsvar så hadde jeg ferdiglagd salat i kjøleskapet, jeg bare glemte den for jeg var SÅ sulten og dette var SÅ godt.

1 kommentar: