søndag 10. juli 2011

Brownies med pistasjnøtter og hvit sjokolade

Herlige brownies med nøtter og masse, masse sjokolade! Finn frem melken med en gang, du kommer til å trenge den!

Til 16 browniestykker trenger du:
150 g kokesjokolade (1 1/2 plate), 225 g smør, 225 g hvetemel, 2 ts bakepulver, 125 g sukker, 4 egg, 75 g pistasjnøtter og 100 g hvit sjokolade.

Varm stekeovnen til 180 grader.

Del sjokoladen i små biter. Smelt smør og kokesjokolade i en bolle over en kasserolle med kokende vann. Ikke la bunnen av bollen komme nedi vannet.

Sikt mel og bakepulver ned i en annen bolle.

Bland i sukker.

Grovhakk hvit sjokolade og pistasjnøtter.

Når sjokoladen og smøret har smeltet helt, tar du bollen av kasserollen (forsiktig - den er varm!) og rør inn eggene. For at det skal bli lettere å blande sammen kan du god vispe eggene kjapt sammen før du har dem i sjokoladeblandingen.

Hell sjokolade- og eggblandingen i bollen med mel, sukker og bakepulver.

Bland godt, rør i hvit sjokolade og pistasjnøtter og hell røren i en smurt form på omtrent 24x24 cm.

Stek kaken nederst i ovnen i 30 - 35 minutter. La kaken avkjøles i formen før du tar den ut og skjærer browniesen i 16 stykker.

Dryss gjerne over litt melis ved servering! Mums!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar