mandag 4. juli 2011

Laksespyd med kremet chilimarinade

Deilige laksespyd som er ypperlige å grille, om du har grill. Serveres med ditt favorittilbehør. Jeg serverte med ris og en knallgod saus laget av restene av marinaden. Jeg er sikker på at marinaden ville passet utmerket til kylling også!

Laksespydene er inspirert av en oppskrift fra Nigellas sommermat.

Til to personer trenger du:
300 g laksefilet, 1 - 1 1/2 rød chili (alt ettersom hvor sterkt du vil ha det), 3 vårløk, en bunt frisk koriander, 2 ts thai fiskesaus, saften av 1 lime, 1 liten boks kokosmelk (165 ml), litt salt og 1/2 ts sukker. Og grillspyd! (Pluss 1 dl matfløte og ris til to hvis du vil servere det slik jeg gjorde.)

Grovhakk vårløk, chili og koriander.

Ha grønnsakene i en kjøkkenmaskin.

Kjør til alt er godt most.

Press saften av limen.

Ha limesaft, fiskesaus, kokosmelk, salt og sukker i kjøkkenmaskinen. 

Kjør til du har en jevn marinade.

Skjær skinnet av laksefiletene og kutt hver filet i åtte, omtrent like store, biter.

Ha laksebitene i en plastpose i en bolle.

Hell over marinaden. Hvis du vil lage den knallgode sausen min, bruker du kun halvparten av marinaden.

Knyt igjen posen og bland godt sammen. La laksen marineres i kjøleskapet i minst en time.

Træ de ferdigmarinerte laksebitene på grillspyd.

Varm litt olje i en panne over middels-høy varme og stek laksespydene i tre minutter på hver side.

Til den knallgode sausen har du restene av marinaden i en kjele og heller i matfløte. La det koke opp under omrøring og vips så sausen ferdig! Server med ris.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar