onsdag 25. august 2010

Kyllingsandwich

Jeg er så glad for at jeg var et kresent barn. Dermed kan ting som før var hat plutselig bli til elsk. Denne sandwichen er et ypperlig eksempel på nettopp det. Avokado og tomat er nyoppdagede favoritter som jeg nå bruker så ofte som mulig.

Til to kyllingsandwicher trenger du:
1 kyllingfilet, olje til steking, salt og pepper, 1 avokado, 1 tomat (helst plommetomat), karse, to skiver av ditt yndlingsbrød, evoo (extra virgin olive oil) og litt sitronsaft.

Stek kyllingfileten, først på ene siden...
...også, logisk nok, på den andre siden. Tre minutter på hver side burde holde. Stekepanner med oljespurt er virkelig ikke det mest delikate synet. Får meg til å tenke på frityrfett på Mc Donalds.
La kyllingen hvile mens du gjør klart resten. Hvis du som meg glemte å salte og pepre under stekingen, så sleng på litt salt'n'peppa action.

Kutt tomaten i tynne skiver.
Del avokadoen i to og fjern steinen (lettere sagt enn gjort).
Skjær avokadoen i tynne, delikate og unaturlig vakre skiver. Eller i ujevne klumper. Det velger du selv.
Del opp kyllingen og oppdag at den er stekt til perfeksjon! Bli overstadig glad og dans litt.
Skivene kan ristes kjapt i stekepannen. Deretter legger du tomat, avokado og kyllingfilet på hver skive. Prøv å skjul de styggeste avokadobitene under kyllingfileten. Dryss karse over, litt salt og pepper, sitronsaft og evoo og ta-dah!, sandwichen er ferdig!

5 kommentarer:

  1. Fin side du har laget det Jeanette :D maten ser abselutt nydelig ut ;)

    SvarSlett
  2. Lagde denne nå, men med litt vårløk i tillegg og det smakte himmelsk, takk :)

    SvarSlett