torsdag 21. oktober 2010

Amerikanske pannekaker

Er det ikke genialt med ting du kan lage halvferdig på forhånd og ha på lur til du plutselig har lyst på noe? Pizza eller pannekaker - greit å ha i bakhånd!

Denne pannekakemixen er like lett som Toros, uten de unødvendige tilsetningsstoffene.

Til en stor mix trenger du:
600 g hvetemel, 2 ss bakepulver, 2 ts natron, 1 ts salt, 40 g sukker og 1 ts vaniljesukker.

Bland alle ingrediensene sammen. Oppbevar mixen i en tett beholder.

Når pannekakelysten kommer snikende tar du 150 g pannekakemix, 2 1/2 dl helmelk (eller bland ekstra lett med fløte), 1 egg og en spiseskje smeltet smør.

Bland alt sammen.

Varm en stekepanne over lav-middels varme, du trenger ikke fett i. Ta to spiseskjeer røre til en pannekake. Stek små pannekaker.

Snu dem når det bobler på overflaten.

Stek dem ferdig. Det tar ikke lange tiden.

Hvis ikke denne stabelen med nystekte, deilige pannekaker gir deg vann i munnen...nei da vet ikke jeg...

Server pannekakene med blåbærsyltetøy eller hva annet du måtte ønske. En pannekake er som et blankt ark - det gjelder bare å fylle det. Det var dagens klisjè.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar