onsdag 20. juli 2011

Gresk salat

Jeg er egentlig ikke en salat-jente. Jeg spiser det, men det er mest for å ha god samvittighet. Og det serveres egentlig bare når vi har gjester. Eller til taco. Gresk salat smakte jeg for første gang i fjor sommer i en liten fiskelandsby på Kreta. Jeg tenkte at siden jeg var i Hellas, så MÅTTE jeg jo nesten smake. Jeg ble positivt overrasket. Det smakte ikke kjedelig, men friskt og godt i varmen. Jeg har prøvet og feilet meg frem til denne oppskriften, som selvsagt er knallgod. Det viktigste er å bruke gode, friske råvarer - ikke velg First Price tomater der altså...

Til to trenger du:
Isbergsalat (mengde ut i fra hvor sulten du er), 2 gode tomater (jeg har brukt plomme), 1/4 agurk, litt rødløk, 100 g fetaost, 3 ss extra virgin olivenolje, 1 ss sitronsaft, 1 lite hvitløksfedd, salt, pepper og tørket oregano.

Press saften av sitronen. Du trenger kun halve.

Finhakk hvitløk.

Bland olivenolje, sitronsaft, hvitløk, salt og pepper i en bolle.

Skjær salaten slik du liker best, strimler, biter, det spiller liten rolle.

Kutt agurken i skiver. Av en eller annen grunn syns jeg agurken smaker best i skiver i denne salaten... Er det jeg som er rar? Nei, det kan det umulig være!

Skjær tomatene i båter.

Og skjær rødløken i tynne, tynne skiver. Mye rødløk om gangen er bare ikke godt!

Fordel alt sammen på to tallerkener.

Rør dressingen kjapt sammen igjen og hell den over salaten.

Bland dressingen godt inn i salaten. Skjær fetaosten i skiver og legg den oppå salaten. Dryss tørket oregano over. Server umiddelbart!

2 kommentarer:

 1. Hei

  Kjempefin blogg du har, med masse fristende!

  Jeg har "litt" muffins-dilla og har akkurat startet muffins-blogg, kom gjerne innom :o)

  Bea

  SvarSlett
 2. nam! Denne oppskriften må jeg prøve :)

  SvarSlett