tirsdag 20. september 2011

Fiskekaker av laks

Yum! Fiskekaker med laks, poteter og bladpersille! Alt du trenger er en liten salat ved siden av så har du et komplett måltid. Jeg har alltid tenkt at fiskekaker er tidkrevende arbeid, men disse går ganske kjapt å lage. Knallgode er de også!

Til 4 fiskekaker (2 porsjoner) trenger du:
250 g laksefilet, 300 g små poteter, en liten bunt bladpersille, skall av 1/2 sitron, 1 egg, 1 ss hvetemel (+ litt til dryssing), salt, pepper, olje til steking og saft av sitron til servering.

Skrell og del potetene i fire. Legg potetbitene i en stor kjele og dekk dem med vann. Kok opp.

Del hvert laksestykke i fire. I dag er tallet fire! 

Sett et dørslag over kjelen med poteter og legg i laksen. Dekk dørslaget med aluminiumsfolie. Sett ned varmen til middels og la potetene koke og laksen dampe i 10 - 12 minutter.

Vær forsiktig når du tar av aluminiumsfolien, varm damp VIL prøve å brenne dine feminine, slanke hender. Legg laksen på et fat.

Hell vannet av potetene og la dem dampe seg tørre.

Mos potetene og laksen sammen med en spiseskje av melet.

 Plukk bladene av persilledusken. Grovhakk dem.


Bland persille, egg, sitronskall, salt og pepper i med potetene.

Ha mel på hendene og på et brett. Del fiskedeigen i fire og form til (fortrinnsvis) like store fiskekaker. Legg dem på brettet etterhvert som du lager dem. Sett skjærebrettet i kjøleskapet til du er klar til å steke dem. Eller du kan lage dobbel porsjon og fryse halvparten av fiskekakene til en regnværsdag.

Stek laksekakene tre minutter på hver side i litt olje. Smaker supergodt med litt ferskpresset sitron på toppen!

3 kommentarer:

 1. Yum!! Har du et forslag til et annent alternativ når jeg ikke har sånn dørslag som du har?? :)

  SvarSlett
 2. Har du et annet slags dørslag? Kanskje ikke i plast :P Eller en sikt? (Slik en altså: http://1.bp.blogspot.com/-NIXWU40J9z0/ThmIk2Q5dfI/AAAAAAAADI4/s9yTPWBxZh8/s1600/IMG_7717.JPG) Eller så kan du koke laksen i en kjele for seg selv.

  SvarSlett
 3. Uten dørslag ville jeg tatt et dobbelt lag med aluminiumsfolie, stikke masse små hull ved hjelp av en skarp kniv og satt denne over kjela med fisken i...

  Btw, disse laksekaken må jeg bare prøve!

  SvarSlett