tirsdag 13. september 2011

Sjokolademuffins med sjokoladebiter

Enten det er det indre eller det ytre som teller, så vinner disse sjokolademuffinsene. De har nemlig sjokoladebiter både utenpå og inni. De både ser bra ut og smaker godt. Det eneste er at de vel strengt tatt ikke gjør så godt... Ta deg en gulrot og en muffins så får du både i pose og sekk. Jeg har løsningen på alt.

Til 12 store muffins trenger du:
250 g hvetemel, 2 ts bakepulver, 1/2 ts natron, 2 ss bakekakao, 175 g sukker, 200 g sjokoladedråper eller biter, 2 1/2 dl melk, 1 dl nøytral olje, 1 egg og 1 ts vaniljeekstrakt. Har du ikke vaniljeekstrakt så kan du bruke vaniljesukker.

Varm stekeovnen til 200 grader.

Bland alt det tørre sammen i en bolle.

Rør inn 150 g av sjokoladebitene.
Ha i resten...

...og rør kjapt sammen.

Fordel røren i muffinsformer - gjerne plassert i et muffinsbrett. Sjekk disse kule muffinsformene! Og det beste med dem er at de har et lag med aluminiumsfolie eller noe slikt på innsiden som gjør at motivet ikke blir fettete og ekkelt under steking og at muffinsene slipper formen lett etter steking. Også er det aper på dem da, hoho!

Dryss resten av sjokoladebitene over muffinsene og la dem steke midt i ovnen i 20 minutter.

Da gjenstår kun det viktigste - spis dem! Og del dem med et par andre hvis du ikke vil bli rund og tung som en bowlingball. Det var dagens kostholdstips - for all del - ikke hør på meg!

4 kommentarer:

 1. Disse ser jo bare helt knallgode ut :o)

  Og skal prøves.

  Klem fra Bea

  SvarSlett
 2. Mmm, det var de! Slukte nettopp to til... Farlig gode ;)

  SvarSlett
 3. Heisann! Beklagar, eg tenkte ikkje over det ein gong. Skal huska på det evt. neste gong :) Oppskrifta var super-god, så den skal eg laga fleire gongar ;)

  SvarSlett