lørdag 17. september 2011

Supernachos med kylling

Baja Fresh er en av mange fastfood restauranter vi var på i LA. Den store forskjellen var at her hadde de kun meksikansk mat og alt ble laget fra bunnen av hver dag. De brukte ikke mikrobølgeovn, hermetikk eller frysere. Da vet man at man kun får ferske råvarer og mat laget spesielt til deg. Supernachosen er inspirert av en av Baja Freshs knallgode retter. Kylling, bønner, rødløk, tomater og koriander gir et spennende avbrekk fra den vanlige kjøttdeig-og-ost-nachosen vi er vant med. Servert med hjemmelaget guacamole og masse rømme! Og det beste av alt: Med litt planlegging kan du ha middagen på bordet på null komma niks!

Til to trenger du:
Nachos: 2 kyllingfileter, 2 store never tortillachips eller nachochips, 1/2 boks svarte bønner, 1 dl revet ost (jeg brukte en miks av cheddar og jarlsberg), litt hakket rødløk, gode tomater, koriander, salt, pepper og smør til steking. Og rømme til servering!

Guacamole: 1 avocado, 1 ss chili, 1/2 dl rødløk, 1 hvitløksfedd, saften av 1/2 lime, salt og pepper.

Varm stekeovnen til 200 grader.

Har du rester av kylling er det supert å bruke opp i denne retten! Ellers krydrer du filtene med salt og pepper...

...og steker dem i smør i 2 minutter på hver side.

Stek kyllingbrystene videre midt i ovnen i omtrent 15 minutter (kommer an på hvor store de er). Takk til Veronika for fremgangsmåte for best mulig kylling!

Mens kyllingen koser seg i ovnen kan du lage guacamolen. Grovhakk avocado.

Finhakk chili...

...rødløk og hvitløksfedd.

Ha alt i en bolle sammen med limesaft.

Mos sammen med en gaffel til guacamolen er så grov eller fin som du ønsker. Dette kan selvsagt også gjøres i kjøkkenmaskin, men jeg liker guacamolen slik jeg liker potetstappe - med litt klumper. Smak til med salt og pepper og sett kjølig til du skal bruke den. Både kyllingen og guacamolen kan gjøres klar på forhånd.

Riv det ferdigstekte kyllingkjøttet i biter.

Legg chips, kylling og ost på ildfaste tallerkener og stek midt i ovnen i 5 minutter.

Legg på svarte bønner (som du har skylt svært godt!) og stek videre i 2 - 3 minutter. Jeg liker best varme bønner, men du kan godt la vær å varme dem hvis du vil det.

Gjør klar toppingene - hakk tomater, rødløk og koriander.

Sleng på ønsket mengde med toppinger...

...øs på med rømme og guacamole og spis!

7 kommentarer:

 1. Så insync vi er!!!! Jeg langet nachos her om dagen jeg også! Merker at jeg får lyst på det med en gang igjen så det blir nok ikke lenge til din versjon står på bordet!!!

  SvarSlett
 2. Hehe, ja nachos er farlig godt! Man kan jo innbille seg at det er sunt når man topper med grønnsaker og bønner da ;)

  SvarSlett
 3. Ha, ja jeg lurer meg selv hele tiden jeg!!!

  SvarSlett
 4. Härligt mexikanskt! Jag heter Rikard Häggander och jobbar på General Mills PR-byrå Agency. Vi har flera varumärken som Old El Paso, Häagen-Dazs, Betty Crocker och Green Giant. Vi skickar ut prövokit vid nya lanseringar och jag hoppas att du som expert på mexikansk mat är intresserad, just nu har vi ett nytt Burrito Kit från Old El Paso på gång. Maila mig gärna din adress om du är intresserad eller har några frågor.

  Ha de gott!

  /rikard@agency.se

  SvarSlett