tirsdag 31. mai 2011

Chili mac 'n cheese med kylling

Med en kjæreste som elsker mac 'n cheese, ser jeg det som min plikt å prøve å finne den beste hjemmelagde oppskriften. Min kjære sverger nemlig til halvfabrikat, og det kan vi ikke ha noe av! Dette er en versjon med kylling og tabascosaus. Akkurat passe spicy for min gane!

Til fire porsjoner trenger du:
2 kyllingbryst, 1 liten gulrot, 1 liten løk, 1 stangselleri, 2 hvitløksfedd, 1/2 ss paprikakrydder, 1 laurbærblad, 1 kyllingbuljongterning (+ 2,5 dl vann), 1/2 boks hakkede tomater, salt, pepper og 250 g makaroni.

Og disse to fikk ikke være med på første bildet... 1 ss tabascosaus (eller mer hvis du liker sterk mat) og 1 mozzarellaklump.

Kok makaroni etter anvisning på pakken.

Finhakk stangselleri, gulrot, løk og hvitløk.

Skjær kyllingen i små biter.

Varm en gryte over middels varme. Ha i olje og kylling.

Brun kyllingen. Pass på at det steker og ikke koker.

Ha i grønnsaker, paprikakrydder, laubærblad, salt og pepper.

Bland godt sammen og la det surre noen minutter.

Ha i buljongterning og vann. La det småkoke i 5 minutter.

Ha i tabascosaus og hakkede tomater.

La det hele småkoke i 10 minutter.

Sett stekeovnen på fullt med grillelementet på.

La makaronien renne av seg i et dørslag.

Ha makaronien oppi gryten med resten av gjengen.

Bland det godt sammen.

Hell makaroniblandingen over i en ildfast form.

Riv mozzarellaen opp med hendene og fordel bitene utover.

Stekes midt i ovnen i 2 - 3 minutter til osten er smeltet.

Server med godt brød og litt salat hvis du er i det sunne hjørnet.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar