søndag 29. mai 2011

Minismuldrepai med blåbær

Smuldrepai er utrolig lettvint, raskt og ikke minst nydelig. Siden blåbær er det beste bæret i verden (ingen diskusjon), så er det alltid med når jeg lager smuldrepai. Uansett om paien er stor eller liten.

Til to porsjonspaier trenger du:
100 g blåbær, 1 ss sukker, 1 ts potetmel og 30 g smør, 0,75 dl havregryn og 0,25 dl sukker til toppingen.

Varm ovnen til 225 grader.

Bland blåbær, sukker og potetmel sammen i en bolle.

Fordel i to porsjonsformer.

Smelt smøret til toppingen.

Bland det sammen med sukker og havregryn. La det avkjøles litt.

Fordel blandingen over blåbærene.

Stek midt i ovnen i 10 minutter, til lokket er gyllent.

Smaker best lunkent og gjerne med en klatt krem, vaniljesaus eller vaniljekesam til.

3 kommentarer:

  1. jeg har tenkt på smuldrepai med bær dag og natt i det siste! dette var dråpen. Jeg må lage smuldrepai imorgen :) denne så vanvittig god ut!

    SvarSlett
  2. Hehe, da er det ikke noe annet å gjøre! Den var veldig god :)

    SvarSlett
  3. Å,så godt! elsker alt med blåbær. Og litt gøy at jeg lagde crumble samme dag, men med rabarbra da :-)

    SvarSlett