mandag 13. juni 2011

Ostekake med sitron

Om sommeren kan det bli litt mektig med skillingsboller og brownies (ikke at det ikke er godt!), men en kald og frisk ostekake gjør godt i en varm skrott.

Til en kake trenger du:
Bunn: 15 digestivekjeks (eller andre fullkornkjeks), 50 g smør og 1/2 dl sukker.
Topping: 300 g philadelphiaost, 2 dl melk, 2 dl sukker, 3 store egg, 1 ts vaniljesukker, 2 dl seterrømme og revet skall og saft av 1 sitron.

Sett stekeovnen på 160 grader.

Smelt smøret.

Ha kjeksene i en kjøkkenmaskin.

Kjør til kjeksene er helt knust.

Ha i smeltet smør og sukker.

Kjør til en smulete blanding. Smør en springform på omtrent 22 cm og ha kjeksblandingen i formen.

Press kjeksmiksen godt ned med baksiden av en skje til du har en jevn bunn.

Rør philadelphiaosten myk i en bolle.

Riv skallet av sitronen og press ut saften.

Ha sitronsaft og skall samt seterrømme, vaniljesukker, egg, sukker og melk i bollen med philadelphiaosten.

Visp til en jevn blanding.

Hell osteblandingen forsiktig over kjeksbunnen.

Stek kaken nederst i ovnen i 1 - 1 1/2 time. Kjenn etter med en kakenål/tannpirker, kaken skal være helt fast.

Sett kaken i kjøleskapet over natten. Skjær deg et stoort stykke!

Føler du deg ekstra godtesyk, så serverer du kaken med litt sjokoladesaus!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar