lørdag 2. juli 2011

Blåbærkake med pasjonsfrukt

En fantastisk deilig kake! Pasjonsfruktlake dryppet over varm blåbærkake setter god smak og gir en svært saftig og holdbar kake!

Til en kake (9 kakestykker) trenger du:
150 g mykt smør (hjelp det på vei med 10 sekunder i mikroen hvis du tar smøret rett fra kjøleskapet), 175 g lyst brunt sukker, 2 egg, 175 g hvetemel, 1 1/2 ts bakepulver, 1 dl melk, 1 sitron (kun skallet), 120 g blåbær (pluss 50 g til pynt), 4 pasjonsfrukt og 150 g melis (pluss litt til pynt).

Sett stekeovnen på 190 grader.

Ha smør og sukker i kjøkkenmaskinen (eller miksmastermaskinen i mitt tilfelle).

Visp det godt til blandingen er lett og luftig.

Ha i egg, et om gangen.

Bland i mel, litt om gangen på lav hastighet.

Hell i melk.

Riv skallet av sitronen. Pass på å vask skallet godt hvis ikke du har kjøpt økologisk sitron.

Ha i sitronskallet og bland godt.

Rør inn blåbærene forsiktig for hånd.

Smør en form på 24x24 cm og ha i deigen. Se min fine, nye form! Firkantet springform! Bakeutstyr gjør meg lykkelig, er det unormalt? Uansett, stek kaken midt i ovnen i 25 - 30 minutter.

Når det er 10 minutter til kaken er ferdig, kan du lage pasjonsfruktlaken.

Ha alt pasjonsfruktkjøttet i en sikt over en kjele. Dytt på frøene med baksiden av en skje slik at all saften kommer ned i kjelen.

Ha i melis.

Sett kjelen over lav varme og la det blandingen varmes opp under omrøring. Varm til melisen har løst seg opp.

Prikk den ferdigstekte kaken med en gaffel, jevnt over hele.

Hell over den varme pasjonsfruktlaken. Laken vil trekke inn i kaken og gjøre den supersaftig!

La kaken avkjøles helt før du skjærer den i ni stykker.

Dryss over melis (en tesil fungerer godt til det!) og pynt med friske blåbær.

4 kommentarer: