onsdag 22. september 2010

Blåbærmuffins

Hva er vel bedre enn en lunken blåbærmuffins? Fem lunkne blåbærmuffins kanskje. Disse er ihvertfall farlig avhengighetsskapende. Da er det vel like greit at oppskriften «bare» gir åtte store muffins.

Finn frem:
100 g smør, 1 dl sukker, 2 egg, 2 1/2 dl hvetemel, 1 ts bakepulver, 1 dl melk, 3 dl blåbær og noen dråper sitron.

Sett stekeovnen på 225 grader.

Rør smør og sukker hvitt.

Bland i egg og sitronsaft.

Ha i mel og bakepulver og bland til det ser omtrent slik ut. Snik en bitteliten skje ned i bollen og prøvesmak litt. Nikk annerkjennende.

Ha i melk og miks i vei. Det kan være lurt å smake igjen, bare sånn for å være hundre prosent sikker på at deigen fortsatt er like god. Det er den selvsagt.

Fordel den uimotståelige deigen i store muffinsformer.

Hvor ble det av blåbærene tenker du kanskje? Her er de! For å unngå muffins som ser ut som muggklumper så slenger vi de oppå til slutt.

Etter 15 - 20 minutter ser de omtrent slik ut. Spis den første med kniv og gaffel fordi den er altfor varm til å taes på.

Si mmm og aah mens du spiser med åpen munn for å få inn kald luft til å kjøle ned den glovarme muffinsbiten i munnen.

Eller vent bittelitt, ha på vaniljekrem og slafs i deg sammen med et glass melk for å døyve kvalmen som kommer snikende etter et par-fem stykker.

1 kommentar:

  1. Naaaaam!!!! Gjett om jeg skal lage sånne på mandag?! JEPP!

    Sv: Og tusen takk for kjempefin kommentar :D Litt treig å svare, så den ikke før nå! Hehe! Made my day :D

    SvarSlett