mandag 20. september 2010

Tomatpai

Nå som tomatene er så billige, er det bare å slå til med en lekker tomatpai. Ost og sennep setter ekstra god smak.

Du trenger:
Til deigen: 175 g hvetemel (ikke tilstede da bildet ble tatt...) og 125 g kaldt smør i terninger. Til fyllet: 100 g ost (jeg brukte Jarlsberg), 4 - 6 gode tomater i skiver, dijonsennep, 3 hvitløksbåter og friske basilikumsblader.

Begynn med å blande sammen mel og smør med fingrene.
Samle den til en klump.
Legg deigen på et lag plastfolie. Legg et annet lag oppå og press deigen sammen til en rund leiv. Da trenger den kortere tid i kjøleskapet og du kan kjevle ut deigen mellom plastfolien etterpå. La deigen ligge i kjøleskapet i en halv time.
Varm ovnen til 180 grader.

Skjær tomat og hvitløk i skiver.
Kjevl ut deigen mellom plastfolien og legg deigen i paiformen. Jeg får det aldri til og må fikse og trikse for at den skal se sånn noenlunde oppegående ut. Skikkelig lappeteppe. Det er smaken som teller, eller?
Prikk deigen med en gaffel.

Smør et tynt lag med sennep utover deigen og dekk med ost i skiver.
Fordel tomatskivene og hvitløk over.

Pynt med basilikumsblader.
Stek paien i 35 minutter. Dekk den med folie underveis hvis tomatene begynner å bli brent.

Ha bittelitt tålmodighet før du skjærer i den, så antar jeg at du får fine stykker som henger sammen. Jeg hadde ikke det, så mitt stykke så ut som et takras. Men den smakte helt utrolig! Paien smaker nesten like godt kald som lunsj dagen etter.

1 kommentar:

  1. Jeg har 5 stykker i fryseren, så hvis du kommer på besøk skal du få ;) er litt usikker på hvordan de blir siden de har vært i frysen, men det finner jeg nok ut av raskt nok..

    SvarSlett