fredag 3. desember 2010

Fiasko-sjokoladebiscotti med pistasienøtter

Mitt første forsøk på biscotti. Til tross for prøving og feiling fra min side, så ble de SÅ GODE at jeg bare må legge ut oppskriften!

Til ca 15 stykker trenger du:
50 g mykt smør, 2 1/2 dl sukker, 2 egg, 5 dl hvetemel, 1 ts bakepulver, 1 dl bakekakao, 2 dl pistasienøtter og 100 g hakket mørk sjokolade.

Bland mel med bakepulver, kakao, pistasienøtter og sjokoladebiter. Jeg var så lur at jeg blandet i sukker også. Fiasko #1.


Rør smør (og sukker - hvis du ikke var like dum som meg og blandet sukkeret sammen med resten av de tørre ingrediensene) lyst og luftig.

Tilsett eggene, ett om gangen.

Bland inn melblandingen.

Arbeid deigen godt sammen. Litt mer enn dette.

Litt mer enn dette.

Ta deigen ut av bollen og form til en avlang, flat pølse. Fiasko #2: Flatere enn denne! Legg på en bakeplate dekket med bakepapir. Stek på 180 grader i 20 minutter.

Ta ut pølsen og la den avkjøles noe. Sukkerlaget på utsiden hadde vært unngått om fiasko #1 ikke hadde funnet sted.

Hvis du, som meg, er veldig nysgjerrig, skjær av en bit og slafs den i deg. Oioioi! For min del kunne vi stoppet her! Bare SE på den! En bit av sjokoladehimmelen! Hadde fiasko #2 vært unngått, så hadde nok pølsen vært litt bedre stekt enn dette.

Men så er det nå en gang sånn at biscotti betyr stekt to ganger. Og da må den nesten stekes to ganger... Kutt pølsen i 2 cm tykke skiver og fordel på bakeplaten. Stek i 5-8 minutter på 150 grader til biscottiene er helt tørre.

Fiasko #3: Jeg hadde ikke tålmodighet til å la de steke helt tørre. Jeg tenkte også for meg selv: «Liker jeg best tørre ting, eller klissete, myke ting?» Dumt spørsmål. Dermed endte jeg opp med falske, klissete, men nydelige halvbiscotti. Bra nok for meg!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar