onsdag 5. januar 2011

Daimiskake

Mamma: «Hvilken kake vil du ha til bursdagen?»
Jeg: «Daimiskake!»
Hvert år. (Å overdrive litt er lov.)

Nå er jeg «voksen» og lager min egen bursdagkake. Eller onsdagskake.
Til en stor, god og kald kake trenger du:
Bunn: 120 g sukker, 3 eggehviter og 150 g mandler.
Is: 6 eggeplommer, 150 g sukker, 6 dl kremfløte og 2 doble daim.

La oss begynne med bunnen! Mal mandlene med fine, flinke Boschington.

Du trenger ikke male de helt fint, det er godt med litt crunch i bunnen. Syns jeg da. Du skal få velge selv.

Pisk eggehvitene...

...stive.

Ha i sukkeret litt om gangen...

...og bland i mandlene.

Hell røren i en smurt springform. Gjerne med bakepapir i bunnen - nøttebunnen har en tendens til å klistre seg til formen som...som...en flue til vokspapir? Noe som henger godt fast i noe annet ihvertfall.

Moving on.

Stek bunnen nederst i ovnen på 150 grader i 40 minutter. Da ser den slik ut.

La bunnen avkjøle seg.

Så kan du lage iskremen. Begynn med å piske kremfløten nesten til krem.

Finn frem egg og sukker.

Bland det godt sammen.

OGSÅ! Krem + eggedosis = namnamis! Bland, bland, bland det godt sammen.

Rør inn de knuste daimene.

Ha isen over den avkjølte nøttebunnen og sett formen i fryseren til isen har stivnet.

Kaken smaker best om den får tine litt før du spiser den, men det går kjapt, så ingenting å bekymre seg for der.

Nytes for eksempel en onsdag kveld etter styrketrening - når du virkelig har fortjent det! Eller hvilken som helst annen dag så klart! Nøtter, is og daim - det beste i verden samlet i en kake! Nesten for godt til å være sant.

3 kommentarer:

  1. Mmmja! Den er knallgod om jeg får si det selv ;)

    SvarSlett
  2. Takk for at du deler denne oppskriften, nydelig kake! :-)

    SvarSlett