tirsdag 26. april 2011

Lakseburger med reker

Når man har deilige hamburgerbrød i fryseren, tar det aldri lang tid å lage en smakfull burger. Denne gangen en fiskeburger med laks og reker!

Til fire burgere:
500 g laksefilet, 50 g rensede reker, litt rødløk (2 ts ferdig kuttet), 1 egg, saften av 1/2 sitron, 1 avokado, philadelphiaost, litt mer rødløk og 4 hamburgerbrød. Eventuelle andre ting du vil ha på burgeren din.

Skjær skinnet av laksefiletene. Ha fileter og reker i kjøkkenmaskinen.

Kjør maskinen til du har en fin fiskefarse. Ikke kjør for lenge, da blir blandingen seig.

Finhakk rødløk så fint du klarer. Har du ikke rødløk kan du godt bruke gressløk, vårløk eller litt purre istedenfor.

Ha farsen i en bolle.

Ha i sitronsaft, egg, rødløk, salt og pepper.

Bland til du har en jevn deig.

Her er et «triks» jeg har lært av Rachael Ray: Del deigen i fire med hånden din så får du jevnt store burgere.

Stek lakseburgerne i litt smør over middels varme i 3 - 4 minutter.

Snu og gjenta.

Skjær avokado og rødløk i skiver. Har du tomat så smaker det kjempegodt til!

Del hamburgerbrødene i to.

Smør på et tykt lag med philadelphiaost.

Legg på rødløk og avokado.

Og til slutt selve lakseburgeren.

Sett på topplokket og spis.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar