søndag 17. april 2011

Quesadillas med kylling og bønner

Quesadillas er kjapt, godt og billig. Nesten som Kiwi der altså... Queso betyr jo ost på spansk, og sammen med tortillalefser danner osten grunnsteinen i quesadillas. Utenom det kan du variere etter smak og kjøkkenskap. Jeg lager den her med kylling og refried beans. Bønnene finner du hermetisk i tacohyllen hos Meny eller du kan lage dem selv slik som Ina har gjort.

Til fire quesadillas (som holder til fire personer til lunsj eller to til middag) trenger du:
8 tortillalefser (gjerne maistortillas), 2 dl revet ost, 2 kyllingfileter (eller ferdig grillet kylling hvis du har det), 1/2 boks refried beans, 2 tomater, 2 salatblader, litt rødløk, litt koriander og salt og pepper. Vil du ha i mais, salsa eller andre ting så er det fritt frem for det! Jeg dømmer ingen.

Brun kyllingen i litt smør i en stekepanne. Stek den videre på 200 grader i 15 - 20 minutter midt i stekeovnen.

Mens kyllingen står i ovnen gjør du klart resten av tilbehøret. Finstrimle rødløk og salat. Skjær tomat i passe biter og kutt opp litt koriander.

Varm opp en stekepanne hvor tortillasene passer oppi. Ha i litt olje og brun den første tortillaen på den ene siden.

Her går det fort, så pass godt på! Legg den ferdigstekte tortillaen til side. Denne skal være «lokk».

Legg i en ny tortilla og strø på revet ost.

Legg på et lokk og la osten smelte. Er du helt ostegal så kan du selvsagt gjøre dette med begge halvdelene. Det tenkte jeg ikke på før nå...

Legg tortillaen med ost på et fat og ha på bønner.

Nå er forhåpentligvis kyllingen ferdigstekt. Skjær den i biter.

Fordel tomat, rødløk, salat, koriander og kylling på tortillaen.

Dekk med den vi la til side i sted.

Skjær i fire.

Og spis. Gjenta med de tre andre. De smaker best helt ferske, så det blir gjerne til at noen spiser mens andre venter. Eventuelt må gjestene dele på hver quesadilla etterhvert som de er ferdige. Det tenkte jeg ikke på før nå...

2 kommentarer: