lørdag 18. juni 2011

Brownies med philadelphiaost

Jeg elsker brownies! Jeg elsker ostekake! Hvorfor ikke en brownies med ostekrem i? Jeg lover deg, denne er helt nydelig! Jeg syns brownies smaker best kald, men med denne klarte jeg ikke å vente, jeg måtte gafle nedpå med en gang kaken kom ut av ovnen!

Til en langpannekake trenger du:
3 plater dronningsjokolade, 300 g smør, 6 dl sukker, 6 egg, 2 ts bakepulver, 4,5 dl hvetemel, 1 pakke philadelphiaost (200 g) og 1 dl melis.
Varm stekeovnen til 160 grader.

Kutt smøret i terninger.

Kok opp en kjele med vann. Sett en bolle (jeg bruker en i glass) over og pass på at bunnen av bollen ikke kommer nedi vannet, selv når det koker. Ha i smør og sjokolade.

Rør innimellom...

...til du har en jevn og fristende sjokoladesaus.

Ta bollen av kjelen (forsiktig den er varm!). Ha i sukker.

Rør det godt sammen.

Så har du i egg. Jeg hadde fem økologiske egg og ett solegg. Gjett hvilket som er solegget! Den som gjetter riktig får et kakestykke i posten.

Rør til eggene er helt blandet inn.

Hell i mel og bakepulver.

Rør det kjapt sammen.

Dekk en langpanne med bakepapir. Hell i browniesrøren.

For å lage ostekremen har du philadelphiaost og melis i kjøkkenmaskinen.

Kjør til deilig ostekrem.

Legg topper av ostekremen på den ustekte browniesen.

Dra en gaffel gjennom røren for å fordele ostekremen.

Stek kaken midt i ovnen i 35 - 40 minutter.

Prøv å la kaken avkjøles før du hiver den i deg. Eller spis den varm. Da helst med is!

7 kommentarer:

  1. Egget i midten!!!

    Pokker, jeg skulle liksom være flink i helga og ikke bake meg syndige fristelser jeg, også kommer du og dingler med denne her under nesa mi!!!

    SvarSlett
  2. Helt riktig!

    Hehe, den kampen taper jeg altfor ofte... Det er rett og slett for mye godt her i verden!

    SvarSlett
  3. Herregud, hvordan kan jeg ikke ha kommet på dette selv?! YUM!

    Og du, tusen takk for fin kommentar :D Blir vel ikke like fin i shortsen etter jeg har fått øynene/munnen opp for denne oppskriften... :p

    SvarSlett
  4. Mhm, helt vanvittig godt!

    Nekter jeg å tro! ;)

    SvarSlett
  5. Hvor blei det av kakestykket mitt da? *furte*

    Har hatt det alt for travelt til å bake. Men denne driver og henger i bakhodet mitt og forlanger å bli laget snart. Må bare gi langpanna en ordentlig skrubb først... Bleh!

    SvarSlett
  6. Jeg må bare lage en ny porsjon først!

    Det holder å vaske langsidene, bunnen og kortsidene dekker du med bakepapir. Så lat er jeg ;)

    SvarSlett
  7. sukker og egg skal piskes sammen helt på starten for og ikke lage uønskede klumper vanligvis (smak og behag)

    SvarSlett