tirsdag 28. juni 2011

Tacoburger med ost

Hamburgere kan varieres i det uendelige! Dette er en deilig variant som smaker...overraskelse! taco! Som tilbehør velger du det du liker best, rødløk, tomat og salat er klassiske burgertilbehør som passer her også. Og hva med litt guacamole, salsa eller rømmedressing til?

Til fire porsjoner (fire store burgere) trenger du:
400 g karbonadedeig, 1 sjalottløk, 1- 1 1/2 ss tacokrydder (gjerne hjemmelaget!), litt salt, ost og hamburgerbrød.

Av og til så glemmer jeg helt sjalottløk. Det er synd, for den er fantastisk god! Og ikke minst veldig greit når du bare skal ha litt løk. Slik kutter jeg den: Først av med toppen. Så tre kutt inn mot stilken horisontalt og deretter tre vertikalt. 

Så legger du løken på skjærebrettet og kutter små terninger.

Ha karbonadedeig, sjalottløk, tacokrydder (mengde ut i fra hvor sterk tacosmak du ønsker) og litt salt. Vær forsiktig med saltet, det er salt i tacokrydderet.

Bland deigen godt sammen med rene hender.

Del i fire like store burgere.

Brun en spiseskje smør over middels varme i stekepanne eller grillpanne. Ha i burgerene og stek i 4 - 5 minutter. Burgerene kan også grilles på grillen, prøv deg frem med tiden.

Snu burgerene og ha på osteskiver. Stek videre i 4 - 5 minutter. Pass på at de ikke blir brent under.

Serveres i hamburgerbrød med ønsket tilbehør.

Her har jeg ovnsbakte potetbåter ved siden av. Smakte fantastisk, men det ble altfor mye mat for min lille mage.

2 kommentarer:

  1. Har du prøvd disse burgerne på utegrill?
    Beste hilsen Superkokken :-)

    SvarSlett
  2. Nei, dessverre, ingen uteplass = ingen utegrill :( Men jeg er sikker på at det hadde blitt suksess!

    SvarSlett