onsdag 22. juni 2011

Løvtynn pepperbiff med salsa og mozzarella

Jeg kan styre min begeistring for biff. Rettelse: Jeg kan styre min begeistring for svære, tykke, blodige biffstykker som legger seg som en stein i magesekken. Dette er noe helt annet! Dette er sommerlig, god og ikke minst rask biffmiddag.

Til to personer trenger du:
2x 100-150 g ytrefilet av storfe (mine var 150 g og det ble litt for mye for meg), 1 mozzarellakule, 6 ss salsa med avokado, masse peppermix, salt og smør til steking.

Tørk biffene med litt kjøkkenpapir og skjær hver biff i to på langs.

Ta en og en av biffene i en pose og bank dem tynne og jevne med en kjevle eller panne. Omtrent 3 - 5 mm blir bra!

Kvern over godt med peppermix og litt salt på begge sider av løvbiffene.

Varm en stekepanne over middels-høy varme. Ha i smør og la det bli lys brunt. Ha i to av de tynne biffene. Stek i 30 sekunder på hver side.

Legg til side mens du steker de andre to. Biffene blir perfekt stekt - rosa kjerne uten å være blodig.

Skjær mozzarellaen i skiver.

Legg salsa, biff og mozzarella lagvis på en tallerken. Start og avslutt med salsa. Vil du ha noe mer ved siden av kan jeg anbefale grillet maiskolbe med smør og pepper!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar