fredag 23. september 2011

Eplepai med vaniljekrem

Denne eplepaien kommer til å forsvinne på 1-2-3! Sprø paideig, syrlige, varme epler og myk vaniljekrem. What's not to like?! Jeg kan godt innrømme at det er litt styr med paideig, men ikke la deg skremme av det, bare få deigen i formen så ordner resten seg selv. Nesten.

Til en pai trenger du:
250 g mykt (romtemperert) smør, 100 g melis, 250 g hvetemel, 2 syrlige epler og vaniljekrem (ferdig eller - aller helst - hjemmelaget. Jeg prøvde meg på vaniljekrem da jeg lagde skolebrød, suksess! Den kan anbefales.). Nesten ingen ingredienser!

Ha smør og melis i miksmaster.

Rør...

...og rør enda mer, helt til miksen er hvit. Det tar omtrent 5 minutter.

Bland i mel, litt om gangen.

Deigen blir ganske løs.

Finn frem litt plastfolie og bruk en skje for å få paideigen over på folien.

Rull sammen plastfolien slik at du sitter igjen med en paideigpølse som du slenger (legger pent) i kjøleskapet i en time eller over natten.

Varm stekeovnen til 180 grader.

Skjær av 1/3 av deigen og legg den inn igjen i kjøleskapet. Denne skal vi bruke til topping senere!

Resten av deigen kjevler du ut mellom ta flak med plastfolie.

Ta av det ene plastfolieflaket og hvelv deigen over i paiformen. Og du, det er SMAKEN som teller. No? Jo.

Skrell eplene og skjær dem i 16 biter. Hvis du har en slik genial epledeler bruker du den og deretter deler hver båt i to.

Legg eplebåtene i paiskallet. Det ble da litt pent, hva?

Smør over vaniljekremen. Ta siste del av deigpølsen og skjær tynne skiver av den som du fordeler på toppen av paien.

Stek paien nederst i ovnen i 50 - 60 minutter til den er gyllen og fin.

Paien smaker fantastisk med litt is ved siden av. Men det trengs absolutt ikke, den smaker helt utrolig godt uansett! (Og nå kan du ikke en gang se at paiskallet ser ut som et takras!)

5 kommentarer: