onsdag 14. desember 2011

Ovnsbakt pestokylling

Kyllingfilet rullet i hjemmelaget pesto toppet med ost og gratinert i ovnen, høres ikke det fantastisk ut? Legg ved fullkornspasta, noen tomater og nybakte rundstykker med smør og du har et herremåltid! (Hvorfor heter det herremåltid og ikke kvinnemåltid? Ikke at jeg er unormalt opptatt av sånt, jeg bare spør!)

Til fire trenger du:
4 kyllingfileter, 1 basilikumsplante (ca 2,5 dl blader), 1 hvitløksfedd, 1/2 dl olivenolje, 1/2 dl pinjekjerner, 1 dl parmesanost, 1/4 dl sitronsaft, salt og pepper, en mozzarellaklump, noen cherrytomater og 300 g pasta.

Varm stekeovnen til 190 grader. Kok pasta etter anvisning på pakken.

Begynn med pestoen! Skjær hvitløksfeddet i skiver og ha det og basilikumsbladene i en kjøkkenmaskin.

Kjør i noen sekunder til alt er opphakket. Mens maskinen går heller du i litt og litt olje. Det kan godt være du må inn med en skje og skrape ned basilikum fra sidene.

Ha i ost, pinjekjerner og sitronsaft.

Og kjør i vei til du har ønsket konsistens på pestoen din. Noen liker den grov og andre vil ha den helt glatt. Det blander ikke jeg meg bort i, men jeg kan jo nevne at jeg liker en grei mellomting. Smak til med salt og pepper.

Skjær kyllingfiletene i tre på langs.

La hver kyllingbit få bade i pestobassenget.

Legg kyllingbitene i en ildfast form og dekk formen med aluminiumsfolie. Stek midt i ovnen i 25 minutter.

Ta ut formen og av aluminiumsfolien. Del cherrytomater i to og riv opp osten og fordel disse i formen. Skru opp varmen til 225 og stek videre i 5 minutter. Skru på grillelementet og stek i 5 minutter til, til osten er fin og gyllen.

Server med pastaen og gjerne nybakte rundstykker med smør!

5 kommentarer:

  1. Mmm, det så digg ut! Imponerende med hjemmelaget pest:)

    SvarSlett
  2. Dette så ufattelig godt ut!! Og pesto er jo en av(mine mange) svakheter! Denne retten skal jeg definitivt prøve å vegeteriansiere med litt quorn!;)

    SvarSlett
  3. Sunniva: Folk blir imponert, men det er jo veldig lett å få til :) Også myye bedre enn den på glass!

    Silje: Pesto er farlig godt, deler din svakhet ;) Høres spennende ut med vegetarisk variant!

    SvarSlett
  4. Dette var helt nydelig! Blir nok en slager hjemme hos oss:)

    SvarSlett