søndag 9. januar 2011

Klassisk bolognesesaus

Denne pastasausen tar litt tid å lage. Det er grønnsaker som skal hakkes, ost som skal rives og bacon som skal skjæres. Men etter du har fått den i kjelen og sausen har kokt opp er stort sett jobben gjort. Dette er en perfekt rett å lage på en søndag, fryse ned og ha til travle dager senere i uken.

Sausen burde holde til 4 - 6 sultne voksne. Da trenger du:
100 g bacon, 2 løk, 2 gulrøtter, 2 selleristilker, 2 ts oregano, 400 g kjøttdeig, 2 bokser hakkede tomater, 50 g parmesan, olje, salt og pepper. Egentlig skal det være frisk basilikum i, så hvis du har: hiv oppi en bunt med blader når sausen er ferdigkokt.

Skrell og finhakk gulrøtter...

...selleristilker...

...løk...

...og hvitløk.

Legg alt i en bolle så lenge.

Skjær bacon i strimler.

Sett en kjele/dyp stekepanne på middels varme. Ha i en klunk med olje.

Ha i bacon og oregano og stek til baconet begynner å få farge.

Ha i grønnsakene.

Rør godt og ofte til alt begynner å bli mykt.

Hell i hakkede tomater.

Ha i kjøttdeig.

Fyll de tomme tomatboksene med vann og ha det i sausen. Løs opp kjøttdeigen og bland alt godt sammen.

Kok opp, skru ned temperaturen og la det koke i 1 time. Har du lokk legger du det på. Hvis ikke må du passe på at det er nok væske i sausen. Rør av og til for at ingenting skal brenne seg fast.

Da har du 1 time på deg til å gjøre andre ting. Bli inspirert her, le her eller drøm her. Du skal få velge selv. Jeg skal ikke blande meg jeg. Bare husk å rør innimellom!

Etter 1 time tar du kjelen av varmen. Da har mye av vannet fordampet og grønnsakene er deilige og møre.

Rør inn revet parmesan. Bland godt og smak til med salt og pepper.

Spis eller la den bli kald og frys ned til en travel ukedag.

Serveres med spaghetti og ekstra parmesan. Hvitløksbaguetter smaker godt til alt, spaghetti bolognese er intet unntak.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar