torsdag 27. januar 2011

Krydrede osterundstykker

Supre rundstykker til en varm suppe, en deilig gryterett eller bare som de er! Chili, oregano og parmesan gjør disse godbitene ekstra deilige.

Til 10 stykker trenger du:
75 g smør, 3 dl melk, 50 g gjær, 1 1/2 ts salt, ca. 400 g hvetemel, 100 g parmesan (revet), 1 1/2 ts tørket oregano, 1 chili (finhakket) og 1 egg.

Smuldre gjær i en bolle og ha i salt.

Smelt smør og bland i melk. Varm til en fingervarm blanding.

Hell smør- og melkemiksen over gjæren og rør til gjæren er løst opp. (Huh, dette bildet ble rart. Ser ut som yoghurt jo.)

Tilsett 200 g av melet.

Ha i parmesan, oregano og chili. Bland godt.

Bland i mer mel til du har en jevn deig som slipper bakebollen.

La deigen heve i 1 time til dobbel størrelse.

Ha deigen på en melet benkeplate og elt den godt.

Del deigen i to.

Del hver del i fem og form til rundstykker. Sett dem på en bakepapirkledd stekeplate.

Ser de ikke deilige ut? Litt rødt og grønt blandet inn i et deilig hveterundstykke. Mmm!

Pensle hvert rundstykke med egg.

Klipp et kryss midt i.

Stek midt i ovnen på 225 grader i 15 minutter. Ta ut rundstykkene og trekk inn den fantastiske lukten av nybakt gjærbakst.

Ta en godbit, del den i to og smør på godt med smør. Se på mens smøret smelter ned i rundstykket. Fins det noe deiligere enn dette?

Legg på en tykk skive ost og nyt! Vær glad for at du har 9 rundstykker til.

1 kommentar: