onsdag 11. januar 2012

Tagliatelle med kylling, spinat og blåmuggost

Jeg kunne spist pasta hver eneste dag. Det er alltid det første som dukker opp i hodet mitt når jeg tenker på hva jeg vil ha til middag. PASTA! Men så tenker jeg meg litt om: Hadde jeg ikke det igår? Da får det bli noe annet da... Lasagne kanskje. Eller cannelloni! DOH!

Litt mindre pasta (og betydelig mer poteter) har det blitt etter jeg flyttet hjem til mor, og det er kanskje like greit? Men her om dagen laget jeg denne superenkle pastaretten med kylling, spinat og saus med blåmuggost. Familien var skeptisk, jeg syns det var helt knall!

Til fire trenger du:
400 g tagliatelle, tre store kyllingfileter, 1/2 løk, 150 g spinat, 100 g blåmuggost, smør til steking, salt og pepper og parmesan (eller grana padano som var det jeg hadde...) til topping.

Kok pasta etter anvisning på pakken.

Skjær kyllingfiletene i passe store biter.

Stek dem i smør, gjerne i to omganger så får du stekt og ikke kokt kjøtt.

Sett kyllingbitene til side mens du ordner resten.

Finhakk løk...

Surr løken til den er myk i samme stekepannen du stekte kyllingen i.

Rens og skyll spinaten godt. Ha i litt og litt spinat.

Når all spinaten har falt sammen har du i 1 dl av kokevannet fra pastaen. Smuldre i blåmuggosten.

Ha i kyllingbitene og la det hele småkoke noen minutter. Smak til med salt og pepper.

Server med revet parmesan, ekstra pepper og gjerne noe godt brød. God middag!

3 kommentarer:

  1. Skjønner deg veldig godt jeg, pasta er D-I-G-G!! Blir aldri lei!=D

    SvarSlett
  2. Dette så veldig godt ut!! Kan også anbefale en av våre spaghetti med gorgonzola retter til de som likker dette. Dette er en av mine favoritter http://www.superkokken.no/spaghetti-med-gorgonzola-og-spinat/3021

    Håper det går greit jeg anbefaler denne.

    SvarSlett