onsdag 24. august 2011

Sjokoladeformkake

Værsåsnill, ikke tenk at dette er en kjedelig, tørr formkake. Eller du kan godt tenke, så lenge du ender opp med å lage den og finner ut hvor fantastisk, saftig og deilig denne kaken er! Dette er den første kaken jeg laget. Fant oppskriften i et av mammas ukeblader og fikk lov å lage den. Etter den første gangen ble kaken laget igjen og igjen, det ble på en måte MIN kake. Som du kanskje skjønner; hvis en 10-åring kan lage denne, så kan du også!

Til en formkake trenger du:
100 g smør, 2 dl sukker, 2 egg, 180 g hvetemel, 3 ss bakekakao, 1 ts bakepulver, 2 ts vaniljesukker og 1 1/4 dl melk (eller fløte hvis du skal være råfin).

Varm stekeovnen til 175 grader.

Smelt smøret.

Visp sammen smør og sukker.

Ha i eggene, et om gangen. Visp godt etter hvert egg.

Bland sammen det tørre - hvetemel, bakekakao, bakepulver og vaniljesukker.

La kjøkkenmaskinen gå og hell i litt og litt av melblandingen.

Bland til du har en jevn deig. Husk å få med det som samler seg oppover sidene på bollen.

Hell i melken og bland godt.

Ha deigen i en smurt brødform. Min tar 1 1/2 liter.

Stek kaken nederst i ovnen i 50 - 60 minutter. Kjenn etter med en tannpirker om kaken er ferdigstekt. Da skal det ikke være noe deig på tannpirkeren når du tar den ut.

Denne kaken er som to forskjellige kaker! Når den er nystekt er kaken luftig og har sprø og herlig skorpe. Etter en dag har skorpen blitt myk og kaken mer kompakt, da smaker den mer sjokolade og er nesten konfektaktig. God er den uansett når du velger å spise den!

5 kommentarer:

  1. Jeg kan skrive under på at denne er GOD!

    SvarSlett
  2. Nå fikk du meg til å ønske at jeg hadde en brødform!

    SvarSlett
  3. Veronika: Jeg spiser et svææært stykke nå :D

    Eli: Hehe, du kan få en av meg, jeg har seks. Eller syv? Nok ihvertfall ;)

    SvarSlett
  4. "Sjokoladeruter" fra baksiden av Regia-pakka har fulgt meg siden jeg var 10 år - alltid like god! Veldig fin blogg du har - er littegrann misunnelig på bloggtittelen og epostadressen matvrak@hotmail.com. Hilsen Fru Lou, også matvrak.

    SvarSlett
  5. Da må jeg prøve den en dag! Tusen takk for det, fornøyd med at jeg kapret den mailadressen ja ;)

    SvarSlett