søndag 28. august 2011

1-års jubileum!

Knallgode peanøttcupcakes med kremostglasur! Det var dessverre ikke plass til dem på topplisten...

Bloggen fylte 1 år på torsdag, og dagen ble forbigått i stillhet. I dag feires det med varetelling på jobben og topp 10 liste på bloggen. Her følger mine favoritter fra året som har gått:

10. plassen går til rugrundstykker med valnøttkjerner. Disse rundstykkene er saftige samtidig som nøttene gir deg noe å tygge på. Jeg elsker nøtter i brød og rundstykker!

9. plassen passer egentlig ganske godt til 10. plassen! Tomatsuppe med masse grønnsaker og bacon (som? Jepp, GJØR ALT BEDRE!) metter godt og varmer i en kald skrott. Noe å tenke på nå som høsten kommer snikende, eller hva?

8. plassen stikker disse deilige peanøttcookiesene av med. Laget av masse, masse peanøttsmør, bitte litt andre ting og en dæsj sjokoladebiter kan jeg love deg at disse kjeksene forsvinner før du vet ordet av det! Lag dem, så får du se selv.

7. plassen går til denne runde focacciaen med tomater i. Følg grunnoppskriften og topp brødet med akkurat det du selv har lyst på. Perfekt til grillings, men også knallgodt til suppe eller som sandwichbrød. Ikke særlig sunt, men veldig, veldig godt!

6. plassen går til enda en høstvennlig rett, nemlig denne kylling- og bønnegryten. Kylling, bacon, vårløk, tomater og bønner gjør dette til en herlig og smakfull gryte.

5. plassen er kanskje den oppskriften jeg har gitt vekk flest ganger. Alle liker denne saftige, nøttete og krydrede gulrotkaken - til og med Besse, jeg tror han spiste tre store stykker!

4. plassen - nesten pallplass, stakkars - går til Nigellas sjokoladesaus. Jeg har ikke ord for å beskrive hvor fantastisk denne sausen er! Jeg kunne lagd litervis og spist den med frokostblandingen istedenfor melk. Server den til hvem det måtte være og du får venner for livet. (Det kan jeg dessverre ikke garantere.)

Bronsemedaljen går til disse pizzabombene! Fristyrstekte djevler som ikke er godt for noe bortsett fra smaksløkene. Du vil tro at du har dødd og kommet til himmelen. Og NEI, jeg overdriver ALDRI.

Sølvmedalje til den beste risottoen jeg noensinne har smakt! Den er faktisk så god at jeg ikke har laget noen annen risotto siden. Jeg vet at jeg (skammelig ofte) sier at bacon gjør alt bedre, men det gjør jaggu meg smør, parmesan og pepper også! Smørstekt sopp over kremete risotto, aiaiai!

Førsteplassen og gullmedaljen går selvsagt til mammas skillingsboller (med mitt forbedrede fyll, om jeg får tillegge). Disse bollene har fulgt med hele livet og jeg har ikke møtt et eneste menneske som ikke har elsket dem! Hvorfor ikke bli hodestups forelsket i en bolle i høst? Go for it!

Der har dere mine favoritter! Det var en hard prosess å velge dem ut, jeg har dårlig samvittighet ovenfor de stakkars resten... Dere er gode dere også! Jeg skal lage dere alle sammen imorgen! Eller snart ihvertfall! Kryss på halsen, ti kniver i hjertet.

Kanskje har du en favoritt eller to fra mitt første år som matblogger?

3 kommentarer:

  1. Gratulerer så masse! Neste jeg skal prøve fra bloggen din er faktisk pizza bombene..... Gleder meg noe helt utrolig!

    SvarSlett
  2. Takk for det :) Åja, de kan du trygt glede deg til!

    SvarSlett
  3. De skal jeg også teste når muligheten byr seg! Gratulerer med overstått jubileum :) Ringes i helgen?

    SvarSlett