lørdag 27. august 2011

Tacosuppe

Det er en suppe under alt tilbehøret - jeg lover! I Los Angeles ble det mye meksikansk, så for å gjøre overgangen til hverdagen litt mildere ble det tacosuppe til middag idag. Sterkt, mettende og fantastisk godt!

Til fire personer trenger du:
1 pakke kjøttdeig (400 g), 1 løk, 3 hvitløksfedd, 2 - 3 ss tacokrydder (ut i fra hvor sterkt du vil ha det/hvor sterkt tacokrydderet ditt er) (1 pakke hvis du har posekrydder), 1 boks hakkede tomater, 3 dl vann, 1 glass tomatpuré (180 g), 1 pakke brune bønner pluss tortillachips, rømme, koriander og revet ost til servering.

Finhakk løk og hvitløk.

Stek løk, hvitløk og kjøttdeig i smør eller olje (ditt valg! Jeg valgte smør. Jeg velger stort sett smør).

Vil du være effektiv (jeg glemte at jeg hadde tenkt å være effektiv, men du kan jo lære av mine feil), så varmer du opp hakkede tomater, tomatpuré og vann i en kjele mens kjøttdeigen steker.

 Ha tacokrydder i med kjøttdeig og løk og bland godt.

Dump kjøttdeigen i kjelen med tomatmiks. Vil du ha suppen sterkere kan du tilsette en hakket chili nå.

Rør godt og la suppen (gryten?) koke i 15 minutter.

Skyll bønnene godt. Jeg vet ikke hva de har i vannet med hermetiske bønner, men det smaker ikke særlig godt... Selvkokte bønner er selvsagt best, men helt ærlig så syns jeg det er unødvendig mye styr.

Ha bønnene i suppen de siste minuttene. Smak på en for å kjenne at de har blitt gjennomvarme.

Server suppen med tortillachips, rømme, revet ost og koriander. Du kommer til å like denne! Jeg kan (nesten) garantere det.

3 kommentarer:

  1. Såg knallgodt ut. Skal ordne noko slikt i løpet av veka. Nam!

    SvarSlett
  2. taco suppe er bare kjempe godt :-D og kjempe enkelt når man skal ha gjester feks sy forening eller lignende, maten er ferdig før gjestene kommer:-D jeg bruker hermetiske kikerter i stedet for bønner :-D

    SvarSlett