onsdag 30. mars 2011

Spaghetti og kjøttboller

Disse kjøttbollene er utrolig saftige og faktisk ganske sunne! De er lette å lage og middagen står på bordet på under en halv time. Hva venter du på? Til kjøkkenet!

Til fire porsjoner trenger du:
400 g kjøttdeig (her har jeg brukt svinedeig fordi jeg syns det blir best, også er det jo litt sunnere enn vanlig kjøttdeig), 1/2 dl havregryn, 1 ss potetmel, 1 dl vann, 1 egg, 1 1/2 dl revet parmesan, 1 løk, 1 hvitløksfedd, 1 ts oregano eller basilikum (har du fersk så bruk det, da litt mer)), 1 boks tomater, 1 buljongterning, salt og pepper. Og 400 g fullkornsspaghetti!

Bland havregryn og potetmel sammen med litt salt og pepper i en bolle.

Tilsett vann.

La blandingen svelle i 10 minutter.

Kok opp lettsaltet vann til spaghetti. Rasp parmesanen.

Ha kjøttdeig, egg og 1 dl av osten i bollen med havregrynblandingen.

Bland det godt sammen, men ikke rør for lenge, da blir blandingen seig.

Hakk løk og hvitløk.

Ha en klunk olje i en varm stekepanne med høye kanter. Surr løk og hvitløk i noen minutter.

Hell over tomatene.

Har du hele tomater slik som meg, moser du dem med bakside av en skje. Ha i buljongterning, smak til med salt og pepper og la sausen koke i noen minutter.

Form deigen til mellomstore kjøttboller. Væt hendene med kaldt vann så går det lettere.

Legg kjøttbollene i sausen og la dem koke med i omtrent fire minutter. Kok spaghetti etter anvisning på pakningen.

Så snur du dem og lar kjøttbollene koke fire minutter på andre siden også.

La speghettien renne av i et dørslag. Legg spaghetti på tallerkner, ha over kjøttboller og saus. Server med resten av parmesanen og nykvernet pepper.

«Spiiiiis meg! Jeg er saftig og goood!»

2 kommentarer: