lørdag 26. mars 2011

Kylling- og bønnegryte

Dette er en virkelig herlig gryte som jeg fant i Nigella ekspress. (Ja, jeg liker den boken.) Med kylling, bacon, tomater og bønner metter den godt og smaker enda bedre!

Til to sultne voksne trenger du:
75 g bacon, 4 vårløk, 1 ts rosmarin, 1 ss olje, 2 kyllingfileter, salt, 1 dl hvitvin, 1 boks hakkede tomater, 2 laurbærblader, 1/2 ts sukker og 1 boks hvite bønner.

Skjær baconbiten i terninger.

Kutt hvitløk og vårløk i ringer.

Varm opp en gryte over middels varme. Ha i olje, bacon, hvitløk og vårløk. La det surre noen minutter.

Del hver kyllingfilet i åtte biter.

Ha kyllingfilet og rosmarin i gryten.

Hell over hvitvin og la det koke opp. Har du ikke hvitvin kan du bruke god eplemost eller bare kutt det helt. Da kan det være du må tilsette litt vann for at ikke gryten skal bli for tørr.

Ha i tomater og laubærblader.

Bland godt, kok opp og skru ned varmen litt. La gryten småkoke i 20 minutter.

La bønnene renne godt av seg i et dørslag. 

Ha bønnene i gryten etter de 20 minuttene med småkoking. La gryten koke opp igjen slik at bønnene blir varme.

Server med en gang, gjerne med et pepperdryss og godt brød ved siden av.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar