tirsdag 22. mars 2011

Laksepanne med byggris

Deilig og lettvint laksepanne krydret med chili, hvitløk og tandooripasta. Retten kan enkelt varieres ut i fra hva du har i kjøleskapet. For eksempel strimlet paprika, brokkolibuketter, finhakket ingefær eller skivet sjampinjong hadde smakt godt i!

Til to personer trenger du:
200 g laksefilet - uten bein og skinn, 1 liten løk, 2 hvitløksfedd, 1/3 chili (eller mer om du liker sterk mat), 1 ss tandooripasta (eller annen karripasta du liker), 1 dl vann, 1 dl crème fraîche (gjerne lett), noen stilker gressløk, salt og pepper.

Kok opp vann med salt til byggrisen. Følg anvisninger på pakken.

Kutt løk i skiver og finhakk hvitløk og chili.

Skjær laksen i terninger på rundt 1x1 cm.

Smelt litt smør eller varm litt olje i en panne med litt kanter på. Fres løk, hvitløk og chili i smøret/oljen.

Ha i tandooripasta og bland godt. La det surre noen minutter.

Bland sammen vann og crème fraîche...

...og hell det i pannen.

Rør godt og ha i laksebitene. Dekk til med lokk og la det småkoke. Sjekk om laksen er ferdig etter 5 minutter, men det kan være den trenger litt lenger tid.

I mellomtiden kutter du opp gressløk.

Smak til den ferdigkokte gryten med salt.

Ha den ferdigkokte byggrisen på en tallerken og hell laksepannen over. Dryss på gressløk og nykvernet pepper.

1 kommentar: