torsdag 16. juni 2011

Brødskala-kalkulatoren

Da min søster tipset meg om brødskala-kalkulatoren, tok nysgjerrigheten over og jeg gikk systematisk til verks. Alle mine brød- og rundstykke-oppskrifter har blitt nøye sjekket og merket. Nå finner du etiketter for fin bakst, halvgrov bakst, grov bakst og ekstragrov bakst i oversikten til høyre og nederst i de aktuelle innleggene.

Fikk du plutselig lyst til å bake, sier du? Ikke fortvil, her kommer en liste over mine favoritter, organisert og katagorisert (som i dette tilfelle betyr det samme). Trykk på overskriftene for å komme til alle oppskriftene i den katagorien.


Disse deilige rundstykkene er fylt med solsikkekjerner, basilikum og soltørket tomat. OBS! Serveres ikke til den soltørket-tomat-hatende samboeren. Mer til meg.

Smekkfullt med nøtteaktig jarlsbergost. Litt timian eller oregano i brødet hadde ikke vært å forrakte!

Jeg har herved merket dette brødet JSF - Jeanettes Sommer Favoritt. Perfekt til grillings!


Saftig, holdbart og ikke minst utrolig godt!

Disse rundstykkene er noe av det jeg baker oftest. De passer til alt! Superkjekt å ha i fryseren, så er du alltid klar for besøk eller småsultne mager.

Jeg elsker brød og rundstykker med masse frø og kjerner! Selv om de gjerne setter seg fast bak visdomstennene, hvor det er umulig å komme til med tungen. Det er verdt det!


Valnøtter får en fantastisk rik og mild smak når de brukes i bakst! I dette brødet passer de helt perfekt.

Det tar litt tid med bagels, men til gjengjeld får du disse litt seige, utrolig gode, runde sakene!

Basert på mammas fantastiske brytebrød oppskrift, kommer denne like gode, men ganske annerledes versjonen med cheddarost og grovere mel.


Gulrøtter gjør disse speltrundstykkene ekstra saftige. Sunt og grovt!

Knallgrovt og godt brød. Viktig å få i seg nok fiber vet du!

2 kommentarer:

  1. Det var lurt! Bare dumt at jeg nesten alltid baker på slump ... Men de gulrotrundstykkene dine så ekstremt gode ut, så kanskje jeg skal la meg inspirere av dem neste gang. Det passer bra med gulrotcravingen min om dagen - kjæresten min begynner å bli litt lei av at jeg vil ha gulrot til absolutt alt!

    SvarSlett
  2. Gulrot er knallgodt i bakst! Gjør brødet eller rundstykkene utrolig saftige :)

    SvarSlett